Εισαγωγή.

Όλοι εσείς που η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση σας γεννά την επιθυμία να έρθετε σε επαφή μαζί της, να γνωρίσετε την καλλιέργεια και τη διαδικασία συγκομιδής της ελιάς, να αποκτήσετε πιθανότατα το ‘’δικό σας χωραφάκι’’ , αλλά ποτέ δεν είχατε την ώθηση ή τον χρόνο, το‘’olive’s tree adoption’’ σας παρέχει μια μοναδική δυνατότητα.  Με το πρόγραμμά μας  μπορείτε να γίνετε αγρότες από το σπίτι σας ή το γραφείο σας, αποκομίζοντας μοναδικά ωφέλιμες εμπειρίες από την ενδιαφέρουσα διαδικασία της καλλιέργειας της ελιάς, όπως να έχετε κάθε χρόνο στο σπίτι σας το δικό σας ελαιόλαδο, με τα γνωστά ευεργετικά οφέλη για την υγεία σας.

Τι αφορά.

Το ‘’olive’s tree adoption’’, που ξεκινά για πρώτη φορά φέτος, αφορά  στην ‘’υιοθεσία ελαιοδέντρων’’, τα οποία θα μεγαλώνουν και θα καρπίζουν χάρη στην οικονομική υποστήριξη του εκάστοτε «αναδόχου». 

Διαδικασία αναδοχής.

     Καταρχάς εδώ να σημειώσουμε πως δεν είναι υποχρεωτικό να κάνετε εγγραφή. Μπορείτε να γίνετε ανάδοχος και σαν απλός επισκέπτης στην ιστοσελίδα μας. Η διαδικασία είναι εύκολη και απλή. Κάνετε κλικ στην κατηγορία shop και βρίσκεστε στα ελαιόδεντρα των πέντε ελαιώνων μας. Επιλέγετε την τετράδα ελαιοδέντρων που επιθυμείτε και ανοίγονται αμέσως μπροστά σας όλες οι πληροφορίες που αφορούν την επιλογή σας. Ύστερα επιλέγετε την ποσότητα και κάνετε προσθήκη στο καλάθι. Μετά καθώς επιλέγετε  checkout εμφανίζεται η φόρμα για τα στοιχεία σας που αφορά για την παράδοση της παραγγελία σας. Ύστερα συμφωνείτε με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας και κάνετε κλικ στο  place order. Αμέσως ένα e-mail θα έρθει την ηλεκτρονική διεύθυνση που μας δώσατε με τον μοναδικό αριθμό της παραγγελία σας. Στο e-mail αυτό υπάρχουν οι πληροφορίες σχετικά με την κατάθεση του ποσού για την υιοθεσία σας. Μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης σας, σας αποστέλλουμε το ιδιωτικό συμφωνητικό που αφορά την σύμβαση σας, υπογεγραμμένο από εμάς και αφού το υπογράψετε κι εσείς, μας το προωθείτε. Έτσι λοιπόν και οι δύο πλευρές θα έχουμε από ένα αντίγραφο του υπογεγραμμένου πλέον ιδιωτικού συμφωνητικού. Αυτό ήταν!! Αν τελικά γίνετε «ανάδοχοι» σας παρέχεται η δυνατότητα να ονοματίσετε τόσο το χώρο όπου βρίσκονται (μίνι ελαιώνας) όσο και κάθε ελαιόδεντρο  ξεχωριστά ή και να φωτογραφηθείτε μαζί τους κατόπιν επισκέψεως. Βέβαια εκτός από το προσωπικό όφελος, η υιοθεσία αυτή μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία φιλανθρωπική ενέργεια, δωρίζοντας τα δικά σας «υιοθετημένα» ελαιόδεντρα σε σχολεία, ορφανοτροφεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και άλλα ευαγή ιδρύματα. 

Περίοδος συγκομιδής.

Η  περίοδος της ελαιοσυγκομιδής ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τέλη Γενάρη, ανάλογα  με την  ποικιλία της ελιάς και τις καιρικές συνθήκες. Την περίοδο αυτή αναλαμβάνουμε εμείς  όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην ελαιοσυγκομιδή, στη μεταφορά των καρπών από το ‘’χωραφάκι σας’’ προς ελαιοποίηση. Ο κάθε ανάδοχος, μόνος ή με την οικογένεια του ή με φίλους, έχει το δικαίωμα να συνδράμει στη διαδικασία της ελαιοσυγκομιδής, με εξοπλισμό που θα του παρέχουμε εμείς και να επισκεφθεί μαζί μας το ελαιοτριβείο, παρακολουθώντας δια ζώσης τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου. Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο της ελαιοποίησης, ο «ανάδοχος» παραλαμβάνει συσκευασμένο το δικό του λάδι, από το «δικό του υιοθετημένο χωραφάκι», μαζί με ένα στεφάνι από τα κλαδιά των δικών του «υιοθετημένων» ελαιόδεντρων. Για όποιον δεν έχει την δυνατότητα συμμετοχής στην παραπάνω διαδικασία, αναλαμβάνουμε εμείς για λογαριασμό του και αποστέλλουμε το ελαιόλαδο  στο σπίτι του. (Για τους κατοίκους Ευρωπαϊκής ένωσης τα μεταφορικά είναι δωρεάν)

Εγγύηση παραγωγής και λαμβανόμενη ποσότητα ελαιολάδου.

Η ποσότητα ελαιολάδου που θα λαμβάνει ο κάθε «ανάδοχος» με την ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής θα ανέρχεται στα 6 λίτρα (από τα υιοθετημένα σας ελαιόδεντρα). Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή εγγυόμαστε την ελάχιστη παραγωγή ανά 4 δέντρα,  η οποία δεν θα είναι ποτέ κάτω από 6 λίτρα ελαιόλαδο.

Ενημέρωση και επικοινωνία.

Δεσμευόμαστε σε ό, τι αφορά στη σχολαστική σας ενημέρωση για τις διαδικασίες και την εξέλιξη των ελαιοδέντρων σας, μέσω e-mail, φωτογραφιών,  βίντεο, live μεταδόσεων και όποιου άλλου τρόπου εσείς επιθυμείτε, ώστε να σας λύνουμε οποιαδήποτε απορία προκύπτει  σχετικά με τα ελαιόδεντρα. Σίγουρα όμως η ενημέρωση σας θα ήταν γεμάτη όμορφα συναισθήματα  αν πραγματοποιούνταν με την επίσκεψή σας στους ελαιώνες μαζί με την οικογένειά σας!

Κόστος υιοθεσίας.

          Το κόστος της υιοθεσίας ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά 4 ελαιόδεντρα για κάθε καλλιεργητική περίοδο. Αναλογιστείτε τα σπουδαία οφέλη που αποκομίζετε από το σύνολο της διαδικασίας μονό με 0,69 ευρώ την ημέρα.

Τα οφέλη σας από το πρόγραμμα.

  1. Γνωριμία με την «ευλογημένη» ελιά και την καλλιέργεια της.
  2. Κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής ελαιολάδου από τον καρπό της ελιάς.
  3. Επαφή με την φύση και τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος.
  4. Το ελαιόλαδο σας, συσκευασμένο και ονοματισμένο.
  5. Στεφάνι ελιάς από τα δικά σας ελαιόδεντρα.
  6. Κατ’ ιδίαν ξενάγηση στους ελαιώνες.
  7. Μορφωτικά σεμινάρια κατόπιν επισκέψεως.
  8. Εκπτώσεις 15% έως 60%  σε καταλύματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, σταθμούς ανεφοδιασμού (βενζινάδικα) και καταστήματα τουριστικών ειδών της περιοχής μας.