Καλώς ορίσατε στον αρδευόμενο ελαιώνα Μανταλά, με ποικιλία κορωνέικη, που βρίσκεται στο αργολικό χωριό Αγία Τριάδα (ή Μέρμπακας) σε απόσταση περίπου 10 λεπτών από το κέντρο του Άργους με κατεύθυνση προς το Ναύπλιο.

Ελαιώνας "Μάνταλας"

Είναι άγνωστη η προέλευση της ονομασίας «Μανταλάς» και δεν συνδέεται με κάποιο μύθο. Ωστόσο το χωριό Μέρμπακας πιθανώς πήρε το όνομά του από το επώνυμο του Γουλιέλμου του Μέρμπεκε (William of Moerbeke) (1215 – περίπου 1286), ο οποίος ήταν φραγκοκαθολικός (λατίνος) έπαρχος, καθολικός επίσκοπος Κορίνθου και σημαντικότατος σχολάριος και φιλέλληνας από την Ολλανδία.

Στα 2007 ο πατέρας του Θοδωρή, Κωνσταντίνος Σαλαπάτας, φύτεψε στη περιοχή Μανταλάς 155 ελαιόδεντρα, αξιοποιώντας το εύφορο κοκκινόχωμα της περιοχής. Δημιούργησε έτσι ένα αρδευόμενο ελαιώνα, στοχεύοντας σε ανώτερη γεύση και ποιότητα.

Ελαιώνας "Μάνταλας"

Η βιοποικιλότητα του τόπου με λίγα κυπαρίσσια, πεύκα και κυρίως πορτοκαλιές και ελαιόδεντρα, καθώς και ζώα όπως χελώνες, λαγούς, κουνέλια, γάτες, σκύλους, νυφίτσες, ασβούς και λίγα γαϊδουράκια, μπορεί να μην διακρίνεται από πρωτοτυπία ωστόσο η αρμονική συνύπαρξη αυτών των κοινών φυτικών και ζωικών ειδών αποτελεί ένδειξη ότι η φύση παρέχει τις υπηρεσίες της με ποιότητα, την ποιότητα που επιζητούμε για το ελαιόλαδό μας.

Δεδομένου του τεράστιου ρόλου της διατήρησης της βιοποικιλότητας για τη ζωή και την υγεία μας, με πείσμα αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην απώλειά της με τη χρήση χημικών ουσιών και φυτοφαρμάκων, τα οποία δυστυχώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένα πλέον με τη γεωργική παραγωγή. Είναι το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας εμπιστεύεται.

Ελαιώνας "Μάνταλας"