Καλώς ορίσατε στον ελαιώνα «λεκάνες» με ποικιλία κορωνέικη, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Φίχτια, δίπλα στις ιστορικές Μυκήνες.

Η ονομασία της περιοχής οφείλεται στη γεωμορφολογία της. Μια κοιλάδα περιβαλλόμενη από λόφους δημιουργεί την εντύπωση μιας φυσικής λεκάνης, που κρατά το βρόχινο νερό. Οι αρχαίοι Μυκηναίοι, με φημισμένο ελαιόλαδο, είχαν τους ελαιώνες τους σε αυτήν εδώ την τοποθεσία.
Στην περιοχή αυτή το Μάιο του 2016 δημιουργήσαμε ένα μη αρδευόμενο ελαιώνα από 165 δέντρα ποικιλίας κορωνέικη.
Αξιοποιώντας το ξεκούραστο για πολλά χρόνια κοκκινόχωμα «σπείραμε» την αγάπη μας για την ευλογημένη ελιά.

Η χλωρίδα του τόπου αποτελείται από θυμάρια, ρείκια, αγριολούλουδα, θαμνώδη βλάστηση (σχίνα, πουρνάρια), πεύκα, κυπαρίσσια, τα οποία αναπτύσσονται δίπλα στα ελαιόδεντρα και συμβάλλουν στην εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου μας.
Όπως συμβαίνει και στους υπόλοιπους ελαιώνες που φροντίζουμε, όλες οι καλλιεργητικές διαδικασίες πραγματοποιούνται χωρίς την χρήση χημικών ουσιών και φυτοφαρμάκων ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση στην ανάπτυξη ή στην καρποφορία.
Δεδομένου του τεράστιου ρόλου της διατήρησης της βιοποικιλότητας για τη ζωή και την υγεία μας, με πείσμα αρνούμαστε να συμμετέχουμε στην απώλειά της και κατ’ επέκταση στην απώλεια της ποιότητας του ελαιολάδου μας. Είναι το μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μας και τον κόσμο που μας εμπιστεύεται.

 Ποικιλία κορωνέικη i38
 αριθμός ελαιοδέντρων: 165
 Μέτρια ζωηρότητα και ανοικτή συμπεριφορά, πολύ υψηλή παραγωγικότητα, με περιεκτικότητα σε λάδι γύρω στο 20%, εξαιρετικής ποιότητας και σταθερότητας.

elaionas-lekanes