Ελιές χαραχτές πράσινες.

Είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν στις πράσινες χαραχτές ελιές. Ένα ορεκτικό, που εκτός από την ιδιαίτερη γεύση έχει και πολλά οφέλη στην υγεία μας, πάντα όμως η κατανάλωση να γίνετε με μέτρο.   

Αγοράζουμε την ποσότητα που θέλουμε και χαράζουμε ελαφρά κάθε ελιά με κοφτερό μαχαίρι σε 2-3 μέρη, χωρίς να φτάσετε στο κουκούτσι. [Μην φτάσετε ως το κουκούτσι διότι θα σας σαπίσουν οι ελιες] Τις μεταφέρετε σε δοχείο που  κλείνει και τις σκεπάζετε με φρέσκο κρύο νερό. Τις αφήνετε 15 – 20 ημέρες, αλλάζοντας το νερό δύο φορές κάθε μέρα. Δοκιμάζετε αν ξεπίκρισαν, τις στραγγίζετε και τις βάζετε σε άλμη.

Πως να φτιάξετε άλμη:

Βάζετε ένα δοχείο νερό με λίγο αλάτι και ένα ολόκληρο φρέσκο αβγό. Ρίχνετε κατόπιν λίγο λίγο χονδρό αλάτι. Όταν το αβγό ανέβει στην επιφάνεια του υγρού και φαίνεται όσο ένα κέρμα των 2 ευρώ, η άλμη είναι έτοιμη για να βυθίσετε τις ελιές. Μπορείτε να υπολογίσετε το αλάτι ως εξής: Για κάθε κιλό ελιές χρησιμοποιείτε 100γρ. χονδρό αλάτι.

Τις αφήνετε για 24 ώρες και τις στραγγίζετε. Τις μεταφέρετε σε γυάλινα βάζα, βάζοντας ανάμεσα αλατισμένες ροδέλες λεμονιού και αν θέλετε, 2-3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδου. Ρίχνετε χυμό ενός λεμονιού για κάθε ένα κιλό ελιών. Γεμίζετε τα βάζα με ελαιόλαδο, και τις διατηρείτε σε σκοτεινό μέρος.

Καλή σας επιτυχία.

Δείτε τους συνεργάτες μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.